onsdag 20. august 2008

Høst

Høgt henger di søte er di .No når det er så fint vær så er det så kjekt å gå en runde ute å sjå på epletrærne,det er mye eple i år ,mange av eplene er fine men så har eg noen som er noen svarte flekker på ,er det noen som kan gi meg råd til neste år,så eg ikke får sånne svarte prikker på eplene.Det var en gammal mann som sa at vist det var veldig lite rognebær ,så blei det flekkereplene,at det var ei flue.Vist det var mye rognebær blei det mindre flekker.Er det noen som har eit godt råd?
Det blir eplekake av noe av eplene.
Som dere ser så har noen av eplene svarte prikker .
Eg måtte ta med min blå lilla klematis,den er så fin på høsten
Hoem veks det blå bær store blåbær, Ta eit strå å tre dei på

Blåbærsylte er godt men en blir veldig blå når en spiser det ,så det passer best når en ikke skall noe spesielt etter på da.
RIPS

Eg har et gammelt tre i hagen som min far kom med til meg når eg bygde huset, det er veldig koselig å gå i sin egen hage å plukke den første rips en som kommer,det er utrulig mye rips i år,eg har plukket ,som eg har hatt i fryseren ,eg syns at vaniljesaus er veldig godt på rips,det er litt kos å ta opp det til desser i seinare på året.


Rips og vaniljesaus det smaka godt Når vi var barn så brukte vi veldig mye rips i eggedosis,det var lørdags godt
Eg måtte ta med denne skaugumbegoniaen min ,som har blitt stor å fin ,eg har tre stk fikk tre knoller på min bursdag i fjor med min nabo.



mandag 11. august 2008

SØNDAGSTUR

På søndag bestemte eg og min mann at vi skulle ta turen over fjellet Aursjøvegen.Vi kjørte inn til Sunndalsøra,der tok vi av en veg som det sto litledalen,her har vi kommet oppi ét stykke.Det er en utrolig fin natur vi har i Norge .Da går turen oppover å oppover.




Det blei et stopp på Aursjøhytten,så tok vi oss en tur innover snaufjellet.
Reinsmå sen,låg som et teppe,sammen med lyng og kreke.
Her er det medbrakt kaffe i Guds frie natur
Det smaker ulidelig godt med kaffe på fjellet.
Her låg det snø enda i fjella.Bilde nedenfor ser dere noe av Aursjødemninga
bygd opp av stein.



Her kjørte vi ,utrolig utsikt ned i Eikesdal,da vi kjørte ned fra fjellet ,var det som eg var i et fly
vell nede i Eikesdalen ,måtte eg ha med et bilde fra Mardølafossen

Til slutt må eg ha med ,det koselige huset og hagen som vi passerte. Eikesdal kirken ser dere i bakgrunn koselig rosebed